maanantai 30. toukokuuta 2011

Navetasta Tavernaksi

Tuossa pari viikkoa sitten tuli käytyä möksän navetassa viemässä jotain roinaa ja rompetta, ja tuli katsottua sitä tilaa vähän tarkemmin, ja yhtäkkiä tuli ihan Kreikka -fiilis. Kovastipaljon tykkään Kreikasta, mutta koska näin vanhemmiten olen alkanut kärsimään ihan megalomaanisesta lentopelosta, ei ole mitään hinkua lähteä matkalle, niin siitähän sitten syntyi ajatus tehdä siitä navetasta ihan oma Taverna. Ja ei kun tuumasta toimeen.

Ja mikä parasta, tuon sinisen oven takaa löytyy....


...tuoretta lihaa. Hih. Eli meidän, tai oikeastaan naapurin, kesälampaat tuli viikonloppuna.
Ne pitää majaansa tuossa meidän navetan, anteeksi Tavernan, vanhassa lantalassa. Siitä ne pääsee suoraan kirmailemaan pellolle. Tuo kuvassa poseeraava lammas on nimeltänsä Liinu, ja hänhän on ehkä maailman rakkaudennälkäisin lammas. Siis uskomattoman läheisriippuvainen, noin niinkun lampaaksi. Vaikken kovin montaa lammasta tunnekkaan, mutta tämä on siis ihan mun lempilampaani =)

Nyt vaan pitäis saada vielä vähän lämpimämmät kelit ja hankkia jostain pullo Ouzoa, ja ei kun Kreikkailemaan omaan pikku Tavernaan.

Kesäkeittiö -projektikin on vähän edennyt, mutta kävikin niin että pitää rakentaa kokonaan uusi lattia siihen tilaan, joten se proggis jatkunee sitten seuraavalla mökkireissulla.8 kommenttia:

 1. Mainio Taverna! Pitää muistaa kauppareissulla tosiaan ostaa ouzoa, ja fetaa, ja mitäs kaikkea herkkua...
  Liinu on varmaan ollut pullokaritsa, niistä tulee ihan mahdottomia ja se säilyy aikuisenakin.

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava kuulla teistäkin! Nyt pääsetkin `Kreikkaan`tai ainkin kreikkalaiseen tunnelmaan hyvin suomalaisittain, omasta navetasta! Ja perinteinen suomalaisuus on heti sinisen oven takana; Liinu-lammas ;)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kekseliäs olet! Ihana paikka!

  VastaaPoista
 4. Tulipa tavernasta upea! Hienoa, kun on tollasia tiloja, joita voi luovasti kohentaa.
  Mainon mainio idea ja toteutus!

  VastaaPoista
 5. No ihan Kreikkaa on teidän oma Taverna, hieno ja tunnelmallinen paikka ja lampaat vielä piste iin päälle, niitähän Kreikassa riittää:)

  VastaaPoista
 6. Mielettömän upeaa kekseliäisyyttä ja luovuutta!! Ei muuta kuin feta-salaattia tarjolle :)

  VastaaPoista
 7. Ihana idea ja Taverna!!! Ja voi tuota lampaan ilmettä. Siitä näkyy se mitä siitä kerroit! Aivan mainio.

  VastaaPoista
 8. Siis niin ihana idea! Minä toteutan tämän minimuodossa ensi suvena, kun tyttäremme kivinen leikkimökki saa luopua romuvaraston roolistaan ja teemme siitä puutarhahuoneen. Olemme sen terassilla jo lumillakin kököttäneet katoksen alla, huovat ympärillä termoskaakaomukien kanssa, mutta nyt teemme siitä vähän enemmän. Etuseinä kokonaan auki, välikatto auki eli pois, joku kivampi lattiaan kuin muovimatto ja maalamme ne kiviseinät. Sinne mahtuu sitten muutama korituoli, pieni pöytä ja tietyti kynttilälyhtyjä sekä pieni Kreikan sininen hyllykkö, joka onkin jo valmiina. Navetta olisi niin paljon enemmän...

  Minua on aina vaivannut lentäminen. Voin hieman huonosti ja se on nyt selitetty alitajuisella lentopelolla. Lentäminen ei ole myöskään mitenkään mukavaa. Saa istua polvet suussa, kun ahdasta, pitää vahtia mitä ottaa mukaan ja silti aina piippaa tsekakuksessa etc. Toivonkin, että seuraava reissumme on tuttu automatka alpeille.

  Olen syönyt lammasta vain Kreikassa, jonka jälkeen sitten sainkin jonkun pöpön. En ole ihan varma etteivätkö suloiset lampaat olisi ennemminkin lemmikkejä kuin ihmisravintoa. Ystäväni pitää myös paria kesälmammasta, Minttua ja Villeä (niitä ei syödä koskaan), ja välilä kun soitan hänelle, saan puhua toisen lampaan kanssa. Lampaat ovat mielettömän ihmisystävällisiä.

  Lumoavaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista