keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Huoh

Kuinkahan kauan kestää ennenkuin näissä puutarhatuoleissa päivää taas pääsee paistattelemaan?

Mutta kaipa se Juhannukseen mennessä sulaan. Käytiin myös potkukelkkailemassa juniorin kanssa viikonloppuna, ja seurauksena on kipeät lihakset jaloissa. Eli hyvä on kunto mulla.


Tämän viikon ongelmasaldoon voidaan lukea kauhea yskä, yksi törttöilyni seurauksena rytätty auto (ei henkilövahinkoja onneksi), veden tiputtelu sisään katon kautta kotona. Veden tulo sisään aiheutui siitä, että katolla oli puolisen metriä lunta ja sen alla 10 senttiä jäätä hukkalämmöstä johtuen, ja se lumen paino sitten aiheutti sen että jostain kautta sen sulavan veden piti päästä pois, ja tässä tapauksessa siis sisään. Siitä onneksi selvittiin sillä, että kaksi reipasta miestä kävi lapioimassa sen lumimäärän katolta pois. Jossain vaiheessa sitten revitään kattoa auki ja katsotaan mitä se ehti aiheuttamaan. Eli hyvästi keittiöremppa haaveet. 

Toisaalta, positiivinen ihminen kun olen, niin kyllähän se ilahdutti että vettä tulee sisään, kun tänä talvenahan sitä ei aina noista hanoista ole tullut, jäätyneiden putkien seurauksena. Heh. Siinähän olis voinut ottaa vaikka suihkun.

 Muutoin elämä hymyää, enkä anna tuollaisten pienien vastoinkäymisten lannistaa.

4 kommenttia:

 1. Ihanat tuolit siellä lumen alla!
  Meillä myös kokeiltiin kelkkailua. Pitka kun olen sain vaan kipeän selän siitä kyyristelystä!

  Tarkoitus täälläkin viionloppuna tyhjentaa katto. Toivotaan, että ehditään ajoissa!

  VastaaPoista
 2. Emilia, kannattaa todellakin olla ajoissa liikkeellä sen katon kanssa, ettei käy kuten meillä, tietämättömyyttämme. Ei mulla koskaan ole tullut mieleenkään, että noin voi käydä.

  VastaaPoista
 3. Meillä on käyty sama kommellus läpi. Ennen kuin huomattiin niin vesi tuli ensin yläkertaan vintin puolelle. Huomasin että makuuhuoneesta matto alkoi kupruilla ja sitä ihmettelemään ja sitten se valuikin jo olkkariin alas, seuraavana kesänä olikin kattotalkoot, laitettiin peltikatto, ei tartte lumia enää pudotella alas, ainut huono puoli kun se katto on niin kovaääninen kun sataa ja kun lumet valuu pois...

  Onneksi mennään kevättä kohti ja lumet sulaa varmasti juhannukseen mennessä, hih.

  VastaaPoista
 4. Meillä satoi eilen aamulla taas lisää lunta, huoks...

  Lumen aiheuttamat vesivahingot ovat olleet nyt tosi yleisiä, monelta olen kuullut samoista ongelmista.

  VastaaPoista